Ohlášky neděle 12.05.2024

  • V pátek 17.05. ve 20.00 hod vás zveme na pravidelnou modlitbu se zpěvy z Taizé. Také připomínáme letní týdenní pobyt v komunitě v Taizé od 3. do 11. srpna. Ten je určen pro mladé ve věku 15 – 35 let, po dohodě se mohou zúčastnit i mladší patnácti let nebo maminky s dětmi. Bližší informace u Martiny Tesařové.
  • Martin Kroupa za organizaci Post Bellum poděkoval za dar z výtěžku benefiční aukce uměleckých děl. Připomeňme, že se vybralo 403 900 Kč a že za tuto částku byla pořízena jedna ze dvanácti polních sanitek, které byly předány ukrajinským ozbrojeným silám. „Naše“ sanitka byla předána v Oděse zástupcům 35. obrněné brigády námořní pěchoty. Reportáž z převozu sanitek na Ukrajinu si můžete prohlédnout na portálu Aktuálně (5.5.24).
  • Komunita premonstrátů vás zve na Svatodušní vigilii v bazilice na Strahově v sobotu 18.05. ve 20.30 hod. Po modlitbě nešpor s komunitou bude následovat večer chval. Detaily rád sdělí a přihlášky přijímá otec Zdík.
  • Česká křesťanská akademie – pobočka Praha 6 vás zve ve středu 22.5. na filmový večer spojený s diskusí. Od 18.30 se bude promítat film The Letter jehož hlavním hrdinou je papež František a jehož tématem je starost o osud planety. Od cca 20 hod bude následovat diskuse k tématu s hosty jimiž budou Romana Jungwirth Březovská, odbornice z Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd ČR a Arne Springorum, energetický konzultant a radikální klimatický aktivista.
Přejít nahoru