Dárky pro zdravotníky – jak to dopadlo

Do sbírky dárků pro zdravotníky z covidových oddělení Ústřední vojenské nemocnice se zapojilo odhadem více než 100 lidí. Do kasičky a na účet se sešlo na 24 tisíc korun, takže organizátoři akce spolu s dobrovolníky mohli připravit neuvěřitelnou horu dárků. Obětavé maminky oslovily školy, kam chodí jejich ratolesti a děti poslaly skvělé obrázky a dojemné pozdravy zdravotníkům.  Dobrovolníci to vše nabalili do balíčků v sobotu 27.3. a napočítali do jednotlivých oddělení.  Poté bylo do nemocnice doručeno 434 balíčků, což mimochodem zaznamenal i web ČT24.  Protože nám hodně dárků zbylo, dovezla ten zbytek Andrea Vyskočilová do nemocnice sester Boromejek pod Petřínem, kde to opět udělalo velkou radost. 

Mimochodem předání dárků do ÚVN velmi oživilo jejich Facebookový profil, kde se objevují hezké a dojemné reakce a poděkování obdarovaných. Podobně dojemné, jako dopisy od dětí, jsou i maily, které jsme od zdravotníků z různých oddělení ÚVN dostali a dostáváme. 

Velké poděkování patří všem, kdo se ujali organizace akce, šířili informace o ní, všem kteří darovali a přispěli, kdo organizovali pozdravy ze škol, pomohli balit dárky, kdo je pak doručili do nemocnic. Záměrně nejmenuji, protože bych všechny ani neuměl vyjmenovat a určitě bych na někoho zapomněl. 

A to nejlepší na konec – na konto sbírky stále chodí další peníze, takže celková částka už překročila 40 tisíc a budeme muset buď pokračovat  v balení dárků pro další nemocnici / nemocnice – třeba pro tu pod Petřínem nebo se zamyslet nad tím, jak a na co bychom této nemocnici mohli přispět. Zrovna nemocnice sester Boromejek není úplně „přefinancovaná“.