Hledáme dobrovolníky pro Pečovatelskou službu Prahy 6

Vážení farníci a přátelé společenství sv.Vojtěcha,

v této nelehké době hledáme dobrovolníky pro naši Pečovatelskou službu Praha 6, kteří by nám pomohli zajistit úkony nezbytné pro zabezpečení našich seniorů, kteří jsou tou nejrizikovější skupinou a kteří by se bez naší pomoci neobešli. Moje asistentka na radnici je pověřena zajišťováním dobrovolníků, obracím se proto na vás s touto výzvou. Kontaktovat se s ní můžete na denisabohackova(zavináč)gmail(tečka)com nebo telefonicky na čísle 778116642 .

Aktuálně potřebujeme dobrovolníky na tyto pozice:

Závozník obědů pro seniory

Náplň činnosti: v 8:00 sraz u budovy Pečovatelské služby (Břevnovská 5), poté pomoc s nákladem obědů do aut a následný závoz (s řidičem objet klienty a donést jim oběd, většinou stačí před dveře). Konec okolo 14h. Vždy týden rozvozu, týden volna.

Recepční Domova s pečovatelskou službou:

Vzhledem  k uzavření domovů pro veřejnost je potřeba v čase od 7:00 do 15:30 zabezpečit jejich recepce. Jedná se např. o předávání balíků od rodin klientům, pouštění pracovníků do objektu, popř. další obdobné činnosti. 

U obou pozic je možnost zajištění obědů pro dobrovolníky. 

Pozice jsou většinově obsazeny, ale v týdnu 13.-17.4 bohužel nebudou k dispozici žádní z již obsazených dobrovolníků, tudíž Vás prosíme primárně o pomoc v tomto termínu. Nicméně dobrovolnictví se meze nekladou a situace se mění každým dnem, tudíž budeme vděčni za každého, kdo se přihlásí a nabídne pomocnou ruku. I když se aktuální pozice obsadí, určitě se za nedlouho objeví další činnosti, se kterými bude potřeba pomoci.

Marián Hošek

radní zodpovědný za oblast sociálních věcí a oblast zdravotnictví

Přejít nahoru