Jaký byl turnaj ve stolním tenise

V sobotu 14. 4. proběhl ve víceúčelovém sportovišti ČVUT v Dejvicích 1. ročník Farního turnaje ve stolním tenise. Aktivně se turnaje zúčastnilo 39 hráčů, ale sešlo se nás cca 50, neboť někteří přišli alespoň fandit a podpořit hrající členy své rodiny.Vše začalo losováním do skupin, kterého se ujaly Josefínka Vopařilová s dvojčaty Krátkými – absolutně na jedničku. Velký dík patří také fotografkám Aleně Zavadilové (fotky si můžete prohlédnout v její fotogalerii) a Magdaleně Vopařilové (fotky si můžeme prohlédnout v její fotogalerii), které nám na začátku udělaly hromadné foto a následně pilně a obětavě celou akci zdokumentovaly.

První skupina probíhala jako celý turnaj pod přísným dohledem hlavního rozhodčího Prokopa Sedláčka. Tato skupina nám také hned určila prvního vyřazovacího pavouka, ve kterém se vedl lítý boj, a v tomto malém turnaji nakonec dokázal svou převahu Martin Janeček po tvrdé bitvě s Pavlem Sedláčkem.

Po rychlé druhé skupině se turnaj rozjel naplno. Ve vyřazovacích soubojích probíhaly líté a  vyrovnané bitvy. V turnaji B se uskutečnil dramatický zápas mezi Barborou Vernerovou a panem Petkevičem. Oba se do hry vrhli po hlavě a rvali se o každý míč. Nakonec však přeci jen vyhrál pan Petkevič a umístil se na 3. místě turnaje B. Zápas o první místo byl stejně tak napínavý a nakonec v něm Petr Cuhra těsně porazil Hynka Krátkého.

Velkým překvapením celého turnaje byli manželé Hrdličkovi, kteří se nakonec umístili na třetím a čtvrtém místě turnaje A. V zápase o třetí místo Petr porazil svou ženu Magdalenu, ta však předtím ještě velmi znepříjemnila postup do finále hlavnímu favoritovi na vítězství Marianu Hoškovi.

Ve finále se proti sobě utkaly zkušenosti Mariana Hoška a nekompromisní forhend Lenky Havlíkové, která za stavu 0:2 podala neuvěřitelný výkon a za neustálého fandění všech přítomných dokázala vyrovnat na 2:2. V pátém setu již nikdo napětím nedýchal. Nakonec se spustil nepřetržitý jásot, když Lenka prudkým forhendem dala poslední míček a vyhrála celý turnaj.

Lence moc gratuluji k vítězství a těším se, že se zase všichni sejdeme na příštím ročníku této skvělé akce.

Kryštof Verner

Podívejte se na fotogalerie:

Přejít nahoru