Farní pouť do Hrádku u Vlašimi

Využijte příležitost prohloubit vztahy v našem společenství – lépe se navzájem poznat při duchovním zážitku i cestě krásnou středočeskou přírodou

Kdy: v sobotu 11. června 2022

Sraz: již 6:50Praze na hlavním nádraží v hale u východu z metra, pod tabulí s odjezdy (vlak odjíždí v 7:05!)

Z Prahy pojedeme vlakem do Čerčan (7:05-7:57), odtud pak do Soběšína (8:09-9:13). Ze Soběšína se vydáme po modré turistické značce a budeme putovat 10 km. Do Hrádku dorazíme před 13. hodinou. Ve 13 hodin se pro nás bude konat bohoslužba v místním poutním kostele; po ní bude čas na odpočinek, občerstvení z vlastních zdrojů, popovídání…. A pak se vydáme na cestu do Vlašimi (5,5 km), odkud nás do Prahy odveze vlak (17:09). Do Prahy na hlavní nádraží dorazíme v 18:30.

Abychom měli rámcovou představu o počtu účastníků (zejména v souvislosti s kapacitou kostelíka), prosím o nahlašování účastníků (rodina + počet osob) na adresu hynek.kratky@email.cz (Předmět: Svatovojtěšská pouť). K této zprávě lze rovněž připojit speciální požadavky nebo dotazy.

Pozor – stejně jako v minulosti rádi bychom na pouť pozvali i ty členy našeho společenství, pro něž pěší trasa je příliš náročná. Jsme připraveni pro ně zajistit odvoz z Prahy na místo a zase zpět (autem nebo autobusem). V tom případě je ale nutné, aby se případní zájemci o odvoz nahlásili tamtéž (tedy mail hynek.kratky@email.cz) nejpozději do 27. 5. a uvedli výslovně, že jim jde o zajištění odvozu pro příslušný počet osob. Tato služba může bude spojena s určitým poplatkem na úhradu nákladů, jehož přesnou výši stanovíme a sdělíme až poté, kdy bude jasno, pro kolik účastníků bude odvoz třeba.

Hynek Krátký